keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Uusi vuosi ja uusi alku HAMKOn hallituksessa // New year and new beginning in HAMKO's board

Vuosi 2018 alkoi usealla hallituslaisella erilaisissa merkeissä kuin muutama kuukausi sitten ajatteli. Osalla oli ollut jonkin aikaa päämäärä tai toive päästä hallitukseen, osa hyppäsi ennakkoluulottomasti mukaan lyhyemmällä varoitusajalla. Mutta kuten sanotaan, parhaat asiat tulevat yllättäen. Nyt hallitus on virallisesti järjestäytynyt ja käynyt läpi erilaisia perehdytyksiä luottamustoimiinsa liittyen. 

Tänä vuonna hallitus ja edustajiston puheenjohtajisto edustavat lähes kaikkia kampuksia yhtä lukuunottamatta. Ensi vuonna on edustettuna toivottavasti kaikki seitsemän. Tämä on erittäin tärkeää, jotta joka kampuksen tarpeet ja ns. ääni tulee kunnolla esiin, ja yhteistyö eri kampusten ja opiskelijoiden välillä on luontevaa. Syy miksi edustajiston puheenjohtajisto lasketaan tähän mukaan, on heidän tekemä tiivis käytännön yhteistyö koko hallituksen kanssa. Opiskelijakunnalla on hallitus, joka tekee ja päättää käytännön asioista, ja edustajisto käyttää ylintä päätäntävaltaa, kun päätetään opiskelijakunnan asioista.





Moni kysyy minulta, millä mielellä hallitusvuoteen? Ihan valehtelematta, todella hyvällä. 

Kun hallitusta muodostetaan HAMKOlle, puheenjohtaja ei valitse hallitustaan itse, vaan edustajisto tekee kaikki nämä päätökset. Kun näitä valintoja tehtiin viime vuoden lopulla edustajiston järjestäytymiskokouksessa, olin jokaisen valinnan jälkeen enemmän ja enemmän ilahtunut. Sain hallitukseen eri kampuksilta, eri aloilta ja erilaisilla osaamistaustoilla olevia toimijoita. Näin tämän valtavana rikkautena ja vahvuutena hallituksen toiminnan kannalta. Nyt kun olen päässyt tutustumaan tiimiin, tämä tunne on vahvistunut. 


Suurin osa tämän vuoden hallituksesta koostuu uusista luottamustoimijoista. Uudella kokoonpanolla syntyy yleensä hyvää ideointia ja uusia tuulia. Ilman muutosta ja uusia ideoita ei tapahdu kehitystä. Mutta kuten usein sanonkin, pyörää on turha keksiä uudelleen. Vanhoista toiminnoista kannattaa pitää mukana niitä, jotka toimivat ja auttavat esim. säästämään aikaa. Siksi on hyvä, että mukana on enemmän kokemusta omaavia, koska heidän näkemyksensä yhdistettynä uusiin ideoihin auttaa kehittämään toimintaa eteenpäin. 


Tämä vuosi tuo isoja keskustelunaiheita opiskelija- ja opiskelijakuntakentällä. Tietosuoja ja GDPR (monelle uusi kirosana), opiskelijoiden tuet, terveydenhuolto ja sähköiset palvelut näin muutamia mainitakseni. Unohtamatta 2019 lähestyviä eduskuntavaaleja, joihin opiskelijajärjestöt tekevät poliittisia ohjelmia tai tuovat vaaliehdokkaille esiin opiskelijoille tärkeitä asioita. Näiden isompien keskustelujen lisäksi käydään tietysti jatkuvasti pienempiä ja paikallisia, joilla pyritään kehittämään toimintaa ja saamaan opiskelijoiden ääni esiin. 



Näiden isojen ja pienempien keskustelujen lomassa tule nykäisemään hihasta tai laita viestiä, mikäli sinulla tulee asiaa hallituslaisille. Oikein mukavaa alkanutta vuotta kaikille!


Lämpimin terveisin


Liisa Hyytiäinen

puheenjohtaja 2018

//



HAMKO's board 2018 started its work in the beginning of January. We've had training and orientation periods to help us get started with our confidential posts – and now we are ready for our new challenges!

I’m really happy that HAMKO’s board and the chairpersons of the council of representatives represent almost all campuses of HAMK, we are from Valkeakoski, Lepaa, Evo, Forssa, Hämeenlinna and Riihimäki. It is important that the voice of all campuses is represented. I hope that next year we have representation from Mustiala, as well!

I think that the board and the chairpersons of the council of representatives are a good combination of experience and enthusiasm of rookies. New people bring new ideas and “veterans” have consistent vision of what student union HAMKO could and should be.

I’ll be glad to hear your ideas, too! So don’t hesitate to contact me or come and chat with me on campuses.

Happy new year everyone!

Best regards,

Liisa Hyytiäinen
President 2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti